Följ Lisa Elmqvist och Husmans Deli - en del av Lisagruppen

Provsmakning av årets julskinka från Karlsfälts Gård – Husmans Deli 16 december

Nyhet   •   Dec 15, 2016 15:55 CET

Årets julskinka

Välkommen in till Humans Deli och träffa storbonden Erik Bengtsson från Karlsfälts Gård. Det är få förunnat att kunna avnjuta en Hampshire julskinka från exemplariskt välskötta Karlsfälts Gård. Med ett enastående marmorerat kött, där fettet ligger inbäddat och insprängt istället för runt köttbiten, blir detta med lätthet en av höjdpunkterna på julbordet. Dessvärre är tillgången mindre än efterfrågan så skynda in till oss.

Provsmakning och beställning:

Fredag 16/12, 12.00-19.00

Välkomna!

Om Karlsfälts Gård – uppfödning utan antibiotika och stress

En harmonisk och Svenskt Sigill certifierad uppväxt på Karlsfälts Gård nordöst om Ystad skapar välmående grisar. På Karlsfälts Hampshire föds grisarna upp i enhetsboxar, vilket är crème de la crème inom djuruppfödning. Detta främjar djurens och även vår egen hälsa, både på kort och på lång sikt. På Karlsfält har man även utvecklat ett speciellt foder med eget recept. Grisarna får tillgång till de optimala foderblandningarna genom livets alla perioder vilket innebär fyra olika blandningar beroende på om de skall sätta skelett eller växa i kött. Grisarna får också ordentligt med halm genom hela livet. Det skapar harmoni och lekfullhet men fungerar även som fibrer för grisarnas magar. Risken finns att grisarna i annat fall kan få magsår eller bli stressade med svansbitning som följd. Ett kvitto på Karlsfälts goda djurhållning är att Hampshire alltid har svansen kvar, med knorr!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.