Följ Lisa Elmqvist och Husmans Deli - en del av Lisagruppen

10% rabatt Lisa Elmqvist Online, erbjudande i Östermalms Saluhall Magasin

Nyhet   •   Sep 17, 2020 08:00 CEST

Nya numret av Östermalms Saluhall Magasin ligger ute nu i entréställen!

Det nya numret av Östermalms Saluhall Magasin är här med filmaktuella Alexander Karim, 80-årsjubilerande Lasse Åberg och flera härliga stammisar. Dessutom bjuder magasinet på matinspiration, recept och bilder från återinvigningen av Östermalmshallen. Missa inte specialerbjudandet med 10% rabatt i Lisas onlinebutik till magasinets läsare. Ni hittar det i senaste numret! Hämta gärna ditt exemplar hos oss i hallen eller läs mer på ostermalmshallen.se hur du kan beställa magasinet hem. 

Göran och Helena Åhs har gått över till Lisa Elmqvist

I senaste numret av Östermalms Saluhall Magasin kan ni även läsa om Göran Åhs och hans fru Helena. Åhs Fisk startades 1963 i Östermalmshallen av Görans farmor Aina, några år senare tog mamma Birgitta över stafettpinnen och 1983 klev Göran och så småningom hans hustru Helena in i bilden. I samband med tillbakaflytten till den restaurerade byggnaden bytte herrskapet Åhs förkläde och återfinns sedan i mars hos Lisa Elmqvist.

Göran har även en koppling till familjeföretaget Elmqvist. Hans pappa är nämligen kusin med Christer Elmqvist, deras respektive mödrar var syskon. Vi önskar Göran välkommen tillbaka till familjen!

En annan god nyhet är att vi har bytt meny i Lisa Elmqvist restaurang inför hösten. Som veckans lunch hittar ni bland annat Havets Wallenbergare och bland förrätterna kan vi tipsa om Tonfisk- och pilgrimsmusseltartar med ostronmajonnäs, ponzudressing, friterad lök och nashipäron. Givetvis finns våra klassiker kvar också. Alla våra menyer finner ni på vår hemsida som vanligt. 

Öppettider Lisa Elmqvist restaurang: Mån-Fre 11.00-19.00 Lör 11.00-17.00. Boka bord gör du här

Senare i höst hoppas vi kunna förmedla ytterligare en rolig nyhet från restaurangen i nya hallen till er som efterfrågat kvällsöppet. Håll utkik efter detta inom kort! 

OCH TILL SIST

Saluhallens ordförande Ulf Elmqvist har ordet

”Få av oss kunde väl ana vad detta år skulle ha i sitt sköte när vi trädde in i 2020. Visserligen kunde vi äntligen efter två års försening och upprustning återinviga Östermalms Saluhall den 5 mars. Öppning blev en stor succé med många besökare den första veckan. Men sedan slog Covid-19 till på bred front och pandemin drog fram över världen. Vi har alla blivit oerhört påverkade, och vi känner med alla de som drabbats.

I takt med att restriktioner infördes fick alla tänka om. Det är intressant att se hur kriser samtidigt föder nya idéer och kreativitet. Vi har lämnat ut varor utanför saluhallen och gjort hemleveranser. De digitala alternativen med e-handel har ökat avsevärt och vi har också sett hur många sträckt ut en hjälpande hand till nära och kära genom att köpa lunchlådor och färdiglagad mat. Tack vara alla kunder som i större utsträckning valt att handla i butikerna, då det för många inte varit ett alternativ att gå på restaurang eller att resa, har vi jämte stödåtgärder klarat oss bra. Det tackar vi från botten av vårt hjärta för! Den personliga kontakten och hjälpen vi erbjuder är extra betydelsefull i tider av kris och restriktioner. En eloge vill vi också sända till alla stöttande leverantörer som tålmodigt fått leva med längre kredittider på sina fordringar.

Nu när vi äntligen kommit på plats i vår nya saluhall är det glädjande att se handlarnas satsningar och långsiktiga investeringar. Den temporära lösningen som kommunen färdigställde på torget har förvisso fungerat väl, men den utdragna processen har stundom varit frustrerande. Nu känner vi alla den enormt positiva förändringen med att äntligen vara tillbaka i den riktiga hallen. Som det landmärke den är känns det bra att Stockholms stad slagit vakt om ett stycke kulturhistoria med hantverkskonst, detaljer och traditioner. En gång i tiden fanns faktiskt en plan att riva den och bygga en bank – det var väl för väl att det inte blev av! Detta är hela Stockholms saluhall som vi vill att alla ska ha förmånen att få uppleva, uppskatta och vara en del av.

Förutom höstens olika matpremiärer med det härliga utbud som det innebär – kräftor, kantareller och Västerbottenost – ser vi fram emot en rad andra premiärer. Det arbetas för fullt med Villa Dagmar, systerhotellet till Diplomat på Strandvägen som kommer att ligga på Nybrogatan i anslutning till saluhallen. Förväntad öppning är under kvartal fyra. Vi kan också se fram mot att restaurangerna som vetter mot gatan öppnar en trappa upp. Det kommer att skapa ett folkliv även på terrasserna inifrån hallen sett. Det ryktas om att Beirut Café på Engelbrektsgatan kommer att flytta verksamheten till den större ytan i hallen med terrass mot Nybrogatan – vi väntar med spänning. Andra nykomlingar på Nybrogatan är Franzén i gamla biografen Astoria, Ciccio’s och Villa Dagmars hotellrestaurang i en överglasad gård med direktaccess till hallen. Tillsammans med det rikliga butiks- och restaurangutbudet kommer gatan att bli en matdestination av rang i Stockholm. Då hoppas vi verkligen att den pågående pandemin har bedarrat. 

Tillsammans kommer vi att ta oss genom detta, det är jag helt övertygad om”.

Ulf Elmqvist

Ordförande i Östermalms Saluhalls Förening

FÖLJ OSS GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR SNABBARE UPPDATERINGAR, INSPIRATION OCH ERBJUDANDEN.